Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Equestria lényei

Itt van midnen olyan lény, ami a pónikkal együtt él a birodalomban :

 

Sárkány(ok):

dragon.png

A sárkányok itt is, mint más mesékben nagyok, tüzet okádanak, valamint tüskések.(Mert hát egy sárkány álltalában).Sokféle sárkánnyal és sárkányhoz hasonló hüllőkkel találkozhatunk a sorozatban.Például a képen látható termetes sárkány, melyet Fluttershy "lágyított" meg. De Twilight fő segítője Spike a legjellegzetesebb sárkány.

 

dragon0.png

 

 

 

 

Manticor-ok.:

manticore.png

A manticor egy oroszlán-skorpió és sárkány keveréke.Nagy termetű fantázia lény, melyen szintén Fluttershy segített.Nagyon félelmetes.A kietlen erdőben él, a második részben találkoztunk vele.

 

 


 Grif(ek) :

grif-gilda.png

A grif is egy fantázia lény, és megtalálható a sorozatban, mégpedig Rainbow Dash rég barátja szerepében (Gilda).Sas és oroszlán keveréke.

 

 

Changeling-ek:

 

changelings.png

A Changeling-ek egy igen furcsa lények.A képen is látható, hogy vannak rovar és póni vonásai.A királynőlyük Chrysalis királynő, magyarul Báb királynő.Könnyen alakot tudnak váltani.Van hártyás szárnyuk és a hátukon kitines páncéljuk,akárcsak a bogaraknak.

 

532920-queen_chrysalis_suggestive_by_lockiesajt_d4xbpzt.png

Chrysalis királynő

 

 

Tyúkatyók:

 

cockatrice_s1e17_thumb.png

A tyúkatyó azokhoz a rémes lényekhez tartozik,amik a Kietlen erdő mélyén élnek.Ami a testfelépítését illeti,mint a képen is látható félig tyúk és félig sárkány.Ha valaki vagy valami a szemébe néz az kővé dermed.

 

 

 

Gyémánt kutyák:

diamonddogs.png

A gyémánt kutyák a föld alatt élnek,olyan területeken,ahol gyémánt található.Jól ásnak és miden gyémántot meg akarnak szerezni.Külselyük egy kicsit rémisztő.Ami a küllemüket még illeti nem nagyon törődnek vele.

 

 

Hidrák:

hydra.png

A hidrák is azon hüllők közé tartoznak,mint a sárány.Nagy termetűek,tüzet ugyan nem okádnak,de egy hidrának több feje is lehet.hogyárban élnek.

 

 

Főnix-ek:

philomena.png

A főnix egy nagyon csodálatos és büszke madár.Celestia hercegnőnek is van egy főnixe.Amikor öregek a tollukat elhullajtják és küllemük megváltozik,majd hamuvá porladnak szét és újjá születnek.

 

 

Nagy medve:

big-bear.png

Ez a lény egy hatalmas barlangban él,a Kietlen-erdő méllyén.Itt egy bébi is már akkora mint egy két emeletes ház,de ha a kis bébi ekkora,vajon mekkora lehet a nagy ?...Hát az biztos,hogy nem kicsi.Ez igazából egy csillagkép, mégpedig a göncöl-szekér.